دسته‌بندی نشده

۷ خاصیت بی‌نظیر حنا برای مو

حنا که از نظر گیاه‌شناسی با نام Lawsonia inermis شناخته می‌شود، یکی از اجزای اصلی بسیاری از رنگ‌های مو و بدن است. این ماده یکی از قدیمی‌ترین گیاهان است که سال‌ها به منظور رنگ مو مورد استفاده قرار می‌گیرد. مردم در سراسر جهان از حنا برای رنگ کردن مو و همچنین تقویت موهایشان استفاده می‌کنند.

موها حاوی پروتئین‌های کراتین هستند که باعث استحکام آن‌ها می‌شود،‌ اما این پروتئین‌ها بر اثر عوامل مختلفی مثل اشعه‌ی ماورا بنفش خورشید، استرس اکسیداتیو، مواد شیمیایی، لوازم حرارتی (سشوار،‌ اتوی مو و…)، آلودگی هوا و… دچار آسیب می‌شود. به همین دلیل لازم است تا شما یک روتین مراقبت از مو داشته باشید و به کمک ماسک‌های مو یا روش‌های دیگر به تقویت بافت موهایتان کمک کنید.

همان‌طور که احتمالا همه‌ی شما شنیده‌اید، حنا برای مو فواید بسیار زیادی دارد و از آن‌جایی که هیچ ماده‌ی شیمیایی در خود ندارد، به تقویت و تغذیه‌ی مو کمک بسیار زیادی می‌کند؛ اما آیا این ادعا واقعا حقیقت دارد؟ در این مطلب از مجله‌ی دیجی‌کالا مگ قصد داریم این ادعا را باهم بررسی کنیم و با فواید و عوارض جانبی استفاده از حنا برای مو آشنا شویم.

کاربردهای فرهنگی و باستانی حنا برای مو

در آسیای جنوبی و مرکزی استفاده از حنا بسیار رایج بود. اولین استفاده از حنا به دوران فراعنه‌ی مصر برمی‌گردد؛ زمانی که از آن در پروسه‌ی مومیایی کردن برای پوشش دادن موهای سفید استفاده می‌شد. در بسیاری از کشورهای مسلمان، مردان از حنا برای رنگ کردن ریش‌های خود استفاده می‌کردند. خواص حنا برای موی سر مردان را موثر می‌دانند.

طرز استفاده از حنا برای مو سفید در زمان‌های قدیم در شمال آفریقا و آسیا، برگ‌های حنا برای مصارف درمانی و روانی و همچنین تزئینات و دکور مورد استفاده قرار می‌گرفت.

از دیگر استفاده‌های رایج حنا در مراسم عروسی است که زنان دست و پای خود را با آن طراحی می‌کنند یا در ایران و ترکیه که از حنا در مراسم حنابندان استفاده می‌شود و همه با آن آشنا هستید.

خواص حنا برای مو

حنا در طب سنتی به عنوان یک داروی قابض، دفع کننده، پاکسازی کننده و همین‌طور سقط کننده‌ی جنین شناخته می‌شود. با این حال خاصیت حنا برای مو و برای رنگ مو و تقویت مو نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. در پاسخ به این سوال که حنا چند ساعت روی سر بماند؟ برای رنگ دی ۲ الی ۳ ساعت، و برای خواص درمانی بین ۴۵ الی ۶۰ دقیقه کافی است.

به گفته‌ی دکتر Khushboo Garodia، متخصص تریکولوژیست، حنا دارای خواص ضدقارچی است و به همین علت برای افرادی که دارای مشکلات شوره‌ی سر، ریزش مو یا مشکلات میکروبی هستند می‌تواند مفید باشد. همچنین حنا از آن‌جایی که مملو از تانن (tannins) است، از سفیدی زودرس موها جلوگیری می‌کند.

تانن‌ها مانند آنتی‌اکسیدان عمل می‌کنند و باعث ایجاد رنگ تیره می‌شوند. این ماده در مواد طبیعی و آلی از جمله برگ و چوب یافت می‌شود.

ویتامین E موجود در حنا به نرم شدن موها کمک می‌کند. برگ‌های طبیعی این گیاه سرشار از آنتی‌اکسیدان و پروتئین هستند که به سلامت مو کمک می‌کنند.

۱. به بهبود سلامت پوست سر کمک می‌کند

حنا با داشتن خواص خنک کنندگی،‌ ضدقارچی و ضدمیکروبی به سلامت پوست سر کمک می‌کند. حنا در تسکین خارش پوست سر تاثیر دارد و در عین حال مشکلاتی مانند شوره‌ی سر، تحریکات پوستی و عفونت‌های قارچی را درمان می‌کند.

۲. رنگ مو را تقویت می‌کند

حنا به عنوان یک رنگ موی طبیعی شناخته شده است و از قدیم به همین منظور مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما این گیاه علاوه بر جذاب کردن رنگ موی شما، به تقویت رنگدانه‌های مو کمک و از سفیدی زودرس آن‌ها نیز جلوگیری می‌کند.

۳. استرس اکسیداتیو را از بین می‌برد

استرس اکسیداتیو به دلیل عدم تعادل در تولید رادیکال‌های آزاد ایجاد می‌شود. این مشکل منجر به ریزش مو، آسیب مو، شکستگی و ضعیف شدن مو و سفیدی زودرس می‌شود. حنا به دلیل داشتن خاصیت آنتی‌اکسیدانی، به کاهش استرس اکسیداتیو کمک می‌کند.

۴. به موهایتان حالت می‌دهد

با توجه به یک مطالعه و تحقیق که در فلسطین انجام شد، تاثیر حنا بر مو و در حالت‌دهی به مو بسیار زیاد است. حنا برای حفظ رطوبت در موها، فولیکول آن‌ها را می‌بندد و به همین دلیل در حالت آن نیز تاثیر می‌گذارد. برای تاثیر بیشتر می‌توانید حنا را با تخم‌مرغ یا ماست ترکیب کنید.

۵. ترمیم کننده‌ی آسیب و تقویت مو

حنا سرشار از مواد مغذی است که به ترمیم آسیب‌های ساقه‌ی مو کمک می‌کند. همچنین خاصیت ارتجاعی و استحکام مو را بهبود می‌بخشد و از شکستگی موها جلوگیری می‌کند. در پی این کار، حنا در رفع مشکل موخوره نیز می‌تواند موثر باشد.

۶. تولید چربی و pH مو را متعادل می‌کند

حنا یکی از بهترین مواد برای موهای چرب است. این گیاه غدد چربی را متعادل کرده و تولید چربی اضافی را کنترل می‌کند. همچنین این گیاه pH پوست سر را به سطح طبیعی خود یعنی اسیدی-قلیایی بازمی‌گرداند و فولیکول‌های مو را تقویت می‌کند.

۷. بهبود رشد مو و کاهش ریزش مو

حنا با تقویت کردن فولیکول مو به سلامت پوست سر کمک می‌کند و به همین علت باعث کاهش ریزش مو شده و رشد مو را بهبود می‌بخشد. و اینکه حنا برای ریزش مو چند ساعت روی سر بماند، نیاز به بررسی بیشتر دارد.

چگونه باید از حنا برای مو استفاده کنیم؟

حنا را با چی مخلوط کنیم برای تقویت مو؟ معمولا برای استفاده از حنا، آن را با آب مخلوط می‌کنند تا خمیری به دست آید. سپس آن را روی موهای خشک می‌گذارند. برای اینکه نتیجه‌ی بهتری بگیرید، می‌توانید آن را یک شب کامل روی موهایتان بگذارید یا اینکه آن را صبح روی موهایتان بگذارید و بعد از ۴-۵ ساعت بشویید.

در بررسی طرز استفاده از حنا برای مو، حنا باعث ایجاد لکه می‌شود، بنابراین قبل از شروع کار حتما یک لباس مناسب انتخاب کنید و اطراف خود حوله یا پارچه پهن کنید. البته اگر قسمتی از بدنتان رنگ گرفت نگران نباشید، حنا بعد از ۳-۴ بار حمام کردن از روی پوست پاک می‌شود.

اگر دوست دارید موهایتان رنگ قهوه‌ای‌تری به خود بگیرد، می‌توانید مقداری قهوه یا چای سیاه دم کرده به مخلوط حنای خود اضافه کنید. اگر دوست دارید رنگ موهایتان شرابی‌تر و قرمزتر باشد، از چای قرمز دم کرده، آب چغندر یا گلبرگ گیاه هیبیسکوس (گونه‌ای گیاه گل‌دار از خانواده پنیرکیان) استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *